Jo. Dubravii, Olomuzensis episcopi, Historia Bohemica - Dubravius, Jan, asi 1486-1553 (Impensis Johannis Georgii Steck, 1687)
Svazek obsahuje dva základní historiografické spisy k dějinám českých zemí. Tím prvním (hlavním) jsou Dějiny Království českého od olomouckého biskupa Jana Skály z Doubravky, k nimž vydavatel přidal i pohled ze zahraničí - spis Historie česká (Historia Bohemica) od Enea Silvia Piccolominiho (1405-1664), pozdějšího papeže Pia II. Prvním doloženým majitelem knihy byl úředník, sběratel a bibliofil Jan Kryštof Bořek (1665-c. 1729), jemuž patří heraldické supralibros na přední desce, stejně jako výjev na zadní straně zachycující sadaře česajícího hrušky ze stromu. Dnes je známo několik desítek knih z jeho pozůstalosti (k jeho osobnosti srov. https://stt.opac.nm.cz/records/1c347376-4d61-4235-87cb-e08e7416c623?locale=de) Někdy po Bořkově smrti se kniha dostala do sbírky gymnázia na Malé Straně v Praze a po roce 1919 ji vlastnil brněnský univerzitní seminář pro slovanskou filologii