Kvalitativní ochrana půdy při stavební činnosti z pohledu práva - Rada, Tomáš, 1981- (2011)
Cílem disertační práce je analýza současného právního stavu kvalitativní ochrany půdy při stavební činnosti. Práce zhodnocuje jak jednotlivé složkové zákony práva životního prostředí, tak i právní instituty stavebního zákona se zaměřením na propojení těchto vazeb v rámci přípravy a provádění stavební činnosti včetně odstraňování jejich důsledků. Zaměřeno je taktéž na právně odpovědností vztahy, ukládání nápravných opatření a sankcí. Důraz je kladen jak na tuzemskou a zahraniční odbornou literaturu, tak na nejaktuálnější judikaturu.