Bambus(n)urily nová skupina makrocyklických receptorů aniontů - Havel, Václav (2011)
Tato rigorózní práce obsahuje literární rešerši, diskusi a závěr týkajících se výsledků uveřejněných v časopise Organic letters. Publikace obsahuje popis přípravy nových derivátů bambusurilů a studium jejich supramolekulárních vlastností.