Okrasné keře - Hofman, Jaroslav, 1918-1991 (Artia, 1969)
Monografie seznamuje s okrasnými keři na 56 výtečných celostránkových obrazech a v textu, který se týká téměř 300 druhů, odrůd nebo zahradnických forem, z nichž některé jsou popsány podrobněji, o jiných je jen zběžná zmínka. Cenu publikace zvyšuje i stručné poučení o estetickém zřeteli a zákonitostech umělecké zahradnické tvorby (zvláště o nutnosti správné proporcionality) a o technice pěstování okrasných keřů