Understanding the sequence preference of recurrent RNA building blocks using quantum chemistry: the intrastrand RNA dinucleotide platform - Mládek, Arnošt (2011)
Cílem předkládané studie je vysvětlení sekvenčních preferencí rekurentních RNA motivů pomocí moderních metod kvantové chemie. Výsledky analýzy potvrzují hypotézu Lu et al. (Xiang-Jun Lu, et al. Nuc. Acids Res. 32 (14), 2010) týkající se mimořádné stability GpU platformy.