Rozvázání pracovního poměru výpovědí zaměstnavatele - Milfortová, Romana (2011)
Tato rigorózní práce se věnuje poměrně aktuálnímu tématu, a sice výpovědi z pracovního poměru dané zaměstnavatelem, přičemž podrobně rozvádí její podstatné náležitosti, formu a doručení zaměstnanci, jakož i výpovědní důvody a výpovědní dobu. Dále tato práce popisuje zákaz výpovědi v tzv. ochranné době, účast odborové organizace při výpovědi a nároky zaměstnance týkající se skončení pracovního poměru. V závěru se tato práce věnuje okrajově též úpravě této otázky z pohledu komunitárního a mezinárodního práva.