Dynamizace strategie rozvoje Mikroregionu Pernštejn prostřednictvím location based services (LBS) - Trojan, Jakub, 1984- (2011)
Rigorózní práce propojuje nové přístupy počítačové vědy a techniky s aplikací v regionálním rozvoji. Hlavním cílem je navržení aktivní formy strategie rozvoje na příkladu modelového mikroregionu za využití nástrojů location based services a především rozšířené reality. Důraz je kladen na metodickou diskusi a praktickou tvorbu dynamizace vybraných prvků strategie s dalším provázáním na specifické kontextově dostupné služby, jejichž použití závisí na uživatelově poloze. Implementace do praxe je podpořena hledáním dotačního rámce pro projekt zastřešující v práci navržené výstupy včetně konfrontace s percepcí uživatelů.