Právní úprava činnosti nových médií - Moravec, Ondřej, 1982- (2011)
Disertační práce se soustředí na současnou právní úpravu činnosti nových médií. Ta jsou považována za nově vzniklou skupinu hromadných sdělovacích prostředků vedle tradičních médií jako je tisk či televizní vysílání. Práce se věnuje především ústavněprávnímu pozadí právní regulace představované konceptem svobody tisku. Práce se dále zabývá některými dílčími otázkami souvisejícími se vznikem nových médií, mezi něž patří např. otázka práva na přístup k Internetu či odpovědnosti za obsah nových médií.