Ochrana třetích osob v exekučním řízení - Dávid, Radovan, 1982- (2011)
Předmětem této disertační práce je ochrana třetích osob v exekučním řízení. Uvedené téma je zvoleno s ohledem na jeho velmi vysokou aktuálnost, neboť zejména s ohledem na specifika české právní úpravy spočívající ve dvoukolejnosti, resp. výkonu rozhodnutí podle části šesté občanského soudního řádu a exekuci podle exekučního řádu, dochází k neustálému nárůstu možného ohrožení těchto subjektů v průběhu exekučního (vykonávacího) řízení.