Vrozené srdeční vady a jejich prenatální detekce v Moravskoslezském kraji : triskupidální regurgitace u plodu - Pavlíček, Jan, 1972- (2011)
Práce je rozdělena do dvou částí, v první autor sleduje a hodnotí výskyt vrozených srdečních vad a úroveň jejich prenatální detekce v Moravskoslezském kraji a dále je zkoumán vztah vrozených srdečních vad a možných rizikových faktorů pro jejich vznik. V druhé části je studována morfologie pravé komory plodu, regurgitace trojcípé chlopně a její možný význam pro detekci jiných patologií. Data jsou hodnocena v dlouhodobé studii v letech 1999-2009.