O okrajových úlohách pro lineární systémy integro-diferenciálních rovnic - Kraváčková, Gabriela (2011)
Abstrakt S použitím nových metod teorie okrajových úloh pro lineární funkcionální diferenciální systémy jsou odvozena kritéria jednoznačné existence a postup konstrukce řešení vybraných lineárních okrajových úloh pro lineární systémy integro-diferenciálních rovnic jak s odkloněnými argumenty tak i bez odkloněných argumentů.