Česko-rumunská konversace - Křečan, Antonín, 1887-1972 (Státní pedagogické nakladatelství, 1958)
Příručka určená všem, kdož cestují do Rumunska, zahrnuje běžnou konverzaci, nutnou k dorozumění při cestování vlakem a letadlem, na celnici, v hotelu, u moře, u lékaře atd. Těm, kdo již rumunsky znají, slouží k zdokonalení v hovorových větách. Připojen stručný mluvnický přehled pro orientaci v rumunském tvarosloví a stavbě vět.