Buzzati, Landolfi, Calvino - mezi tradičním a moderním pojetím fantastična - Papoušková, Lenka (2011)
Disertační práce se zabývá fantastičnem ve vybraných dílech tří italských spisovatelů 20. století, Dina Buzzatiho, Tommasa Landolfiho a Itala Calvina. Srovnáním s tzv. kanonickým fantastičnem 19. století se snaží u každého z uvedených autorů určit jeho přístup k tradici fantastické literatury i prvky, které ho tradičnímu pojetí fantastična vzdalují