Zemědělská botanika. - Luxová, Mária, 1924- (Rostlinná výroba, 1974)
K největším změnám ve druhém vydání učebnice došlo zejména v jejím prvním oddíle-cytologii, kde používání elektronového mikroskopu umožnilo získat další poznatky. V oddílech věnovaných histologii a organologii byly provedeny pouze drobnější úpravy.