Květinářství - Volf, Miroslav, 1921-1982 (Rostlinná výroba, 1981)
Obecná část pojednává o vhodném prostředí pro pěstování květin, jejich hnojení a o pěstební technice. Speciální část je věnována metodám pěstování hlavních druhů venkovních květin (letničky, dvouletky, záhonové rostliny,trvalky,cibulnaté a hlíznaté květiny), skleníkových květin k řezu a hrnkových květin. Poslední část se zabývá organizací květinářské výroby, ekonomickými otázkami a bezpečností práce.