Tržní zelinářství - Mareček, František, 1921-2011 (Rostlinná výroba, 1976)
Publikace určená odborníkům zelinářských závodů se zaměřuje především na ty úseky výroby zeleniny, v nichž došlo v poslední době k větším změnám. Jedná se např. o nové technologie polního zelinářství, mechanizaci, chemizaci, zavlažování, skladování, používání plastických hmot, nové metody rychlení, pěstování žampiónů a jiných druhů jedlých hub apod.