Hanácká vesnice očima zdravotníků : výsledky komplexního hygienicko-zdravotnického průzkumu obce Majetína provedeného v roce 1956 - Šantavý, František, 1915-1983 (Acta Universitatis Palackianae Olomucensis ;, 1956)
Komplexní hygienicko-zdravotnický průzkum vesnice Majetína v Olomouckém kraji dokumentuje prakticky úzkou spolupráci techniků s hygieniky i ostatními zdravotníky a demonstruje analytický způsob jejich práce pro zajištění nutných podkladů k vypracování reálných plánů asanace a rekonstrukce vesnice.