Znalosti vysokoškolských studentů o tucích - Nešporová, Veronika, 1985- (2011)
Cílem této práce bylo dotazníkovou metodou zhodnotit znalosti vysokoškolských studentů o tucích a jejich dopad na výživové chování. Teoretická část práce přináší stručný pohled na význam tuku v organismu, chemické složení a vlastnosti jednotlivých druhů tuků, mastných kyselin a jejich účinky na lidské zdraví. Praktická část se zabývá vyhodnocením průzkumu, jehož cílem bylo zjistit znalosti studentů o tucích a jejich srovnání v závislosti na pohlaví, typu školy, absolvování předmětu týkajícího se výživy.