Zapojení rodiny do péče o seniory v domovech pro seniory - Miškarová, Jarmila (2011)
Bakalářská práce se zabývá zapojením rodiny do péče o seniory v domovech pro seniory. Teoretická část je rozdělena do tří hlavních částí. První část se věnuje základním pojmům v oblasti geriatrie, tělesným a psychickým změnám seniorů. Druhá kapitola je věnována významu a funkci rodiny a rodinné péči o seniory jak v minulosti, tak i v dnešní době. Poslední část mapuje zdravotní a sociální péči o seniory v České republice v historii i v současnosti, kde se na závěr snažím podat ucelený přehled nabízené pomoci rodinám se seniory. Empirická část se zabývá analýzou dat získaných v průběhu průzkumného šetření formou dotazníku u ošetřovatelského personálu a řízeného rozhovoru se seniory v oslovených domovech pro seniory.