Vliv kouření na lidské zdraví pohledem studentů - Buchta, Michal (2011)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Michal Buchta Instituce: Katedra ošetřovatelství LF MU Brno Název práce: Vliv kouření na lidské zdraví pohledem studentů Vedoucí práce: prof.MUDr. Hana Matějovská Kubešová, CSc. Počet stran: 92 Počet příloh: 7 Rok obhajoby: 2011 Klíčová slova: děti, nikotinismus, tabákové výrobky, závislost na tabákových výrobcích, prevence Bakalářská práce se věnuje problematice kouření u dětí a dospívající mládeže. Tato práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. Do teoretické části jsem zahrnul nejnovější informace týkající se kouření a jeho následku na lidské zdraví. V praktické části mé práce jsem se zabýval výzkumem. Rozdáno bylo na 120 dotazníků do tří typů škol: základní škola, střední škola a odborné učiliště. Počet respondentů byl na všech školách stejný, 20 dívek a 20 chlapců. Věkové rozmezí dotazovaných bylo od 13 do 17 let. Tento věk jsem si vybral z důvodu zvyšujícího se počtu kouřící mládeže.