Úroveň znalostí v oblasti první pomoci u policistů České republiky - Esterková, Eva (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou první pomoci u policistů České republiky. Teoretická část práce stručně popisuje strukturu Policie České republiky, její pravomoce a povinnosti. Hlavním obsahem teoretické části je souhrn základních postupů v poskytování první pomoci,včetně nejnovějších doporučení. Praktická část práce zjišťuje úroveň teoretických znalostí v oblasti poskytování první pomoci u policistů České republiky a jejich ochotu se v této problematice dále vzdělávat. Součástí praktické části je výzkumné šetření, interpretace a analýza výsledků. Práce předkládá návrh na řešení zjištěných nedostatků.