Pozdní komplikace u pacienta s diagnózou diabetes mellitus - Procházková, Dana (2011)
Bakalářská práce se věnuje problematice pozdních specifických i nespecifických komplikací u onemocnění diabetes mellitus (DM) u seniorů. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na teoretické poznatky o onemocnění DM. Druhá část je zaměřena na výsledky průzkumu provedeného u klientů Domova pro seniory Kociánka a Domova pro seniory Štefánikova v Brně, kteří trpí onemocněním DM.Průzkum je zaměřen na výskyt pozdních specifických komplikací DM - polyneuropatie, retinopatie, nefropatie a syndrom diabetické nohy. A dále se průzkum věnuje výskytu pozdních nespecifických komplikací DM - ischemická choroba srdeční a ischemická choroba dolních končetin. Tyto výsledky jsou porovnány s informacemi z publikací uvedené v seznamu literatury.