Důsledky psychotického onemocnění na kvalitu života pacienta - Kočová, Jitka (2011)
Anotace KOČOVÁ J. Důsledky psychotického onemocnění na kvalitu života pacienta. Porovnání ženského a mužského standardního oddělení FNB - Bohunice. Brno 2011. Bakalářská práce. Masarykova univerzita v Brně. Lékařská fakulta. Katedra ošetřovatelství. Vedoucí práce Doc. MUDr. Radovan Přikryl, Ph.D.. Klíčová slova : schizofrenie, kvalita života, stigmatizace, psychoedukace. Práce se zabývá kvalitou života lidí s psychotickým onemocněním v České republice. Teoretická část charakterizuje lidi s psychotickým onemocněním, jejich rodinu. Dále popisuje význam programů zaměřených na psychoedukaci, zabývá se možnostmi lidí s psychotickým onemocněním a otázkou, zda je vhodné je edukovat. Praktická část obsahuje srovnání dvou standardních oddělení : mužského standardního oddělení a ženského standardního oddělení pro léčbu psychotického onemocnění v FNB- Bohunice. Mužské a ženské standardní oddělení poskytují pacientům s psychotickým onemocněním vysoce kvalitní komplexní péči a n