Výskyt deliria u geriatrických onkologických pacientů po celkové anestezii - Šimková, Marie (2011)
Bakalářská práce se zabývá výskytem deliria u geriatrických onkologických pacientů. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část souhrnně popisuje problema-tiku geriatrického pacienta, specifika anesteziologických postupů u seniorů, charakteri-zuje delirium, podává základní rámec o terapii tohoto stavu - farmakoterapii, restriktiv-ních opatření. Praktická část shrnuje výsledky retrospektivního šetření. Cílem práce bylo zmapovat výskyt deliria a jejich jednotlivých typů u geriatrických pacientů, zjistit společné faktory vyskytující se u pacientů a objasnit terapeutické postu-py. Výsledky jsou okomentovány v diskuzi a závěru.