Úroveň znalostí laické populace o osteoporóze a její prevenci - Ponošová, Monika (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou osteoporózy. Hodnotí úroveň znalostí laické populace o osteoporóze a její prevenci, odkud veřejnost získává informace a zda má zájem o prevenci v této oblasti. Teoretická část práce shrnuje základní poznatky o osteoporóze, včetně stručné anatomie kosterní soustavy. Praktická část analyzuje údaje získané od respondentů prostřednictvím anonymního dotazníku a předkládá návrh na zvyšování uvědomělosti obyvatelstva o daném onemocnění.