Samovyšetřování prsu - Kuželová, Dana (2011)
Bakalářská práce pojednává o samovyšetřování prsu jako o metodě časného záchytu onemocnění prsu. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou samovyšetřování prsu jako jednou z metod detekce rakoviny či jiného onemocnění prsu. Těžištěm práce je empirická část, která je věnována kvantitativnímu výzkumnému šetření pomocí nestandardizované dotazníkové metody. Jejím cílem je nejen zmapovat a porovnat úroveň znalostí a dovedností v technice samovyšetřování prsu, ale i porovnat je mezi ženami z laické veřejnosti (50 respondentů) a ženami vykonávajícími nelékařskou zdravotnickou profesi (50 respondentů), ve věkovém rozmezí 25-35 let. Dotazníky byly předloženy ženám na veřejnosti v časovém rozmezí od prosince 2010 do února 2011. Výstupem bakalářské práce je na základě zjištěných nedostatků vytvořit návrh edukační hodiny a brožuru.