Život dítěte s Downovým syndromem z pohledu rodičů - Křížová, Pavla (2011)
Práce hovoří o tomto postižení v minulosti a nyní. Bakalářská práce se zabývá příčinami Downova syndromu, příznaky tohoto onemocnění, přidruženými onemocněními. Součástí práce je dotazníkové šetření a jeho hodnocení, které si klade za cíl zjistit jakým způsobem je diagnóza sdělována rodičům, co prožívali při sdělení diagnózy, zda sdělení diagnózy mělo dopad na jejich vztah a jak se choval zdravotnický personál k rodičům takto postižených dětí.