Problematika náhlých příhod břišních pohledem sester - Holková, Marcela (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku náhlých příhod břišních a ošetřovatelskou péči o pacienty s NPB. Zaměřila jsem se na úroveň teoretických znalostí sester pečujících o tyto pacienty. Práce také zjišťuje, jaké postupy používají dotazované sestry při ošetřování operační rány a zavedených drénů. Zabývá se také subjektivním zhodnocením dosavadních znalostí dotazovaných sester a na potřeby dalšího vzdělávání. Praktická část předkládá analýzu výsledků zjištěných dotazníkovým šetřením u oslovených respondentů.