Mateřství a kariéra u všeobecných sester - Kuchaříková, Ivona (2011)
Bakalářská práce se zabývá vlivem mateřství na návrat do zaměstnání a harmonizací pracovního a rodinného života po mateřské a rodičovské dovolené z pohledu všeobecných sester. Teoretická část popisuje historii a současnost ošetřovatelství, povolání všeobecné sestry, rodinu, ženu v roli matky, mateřství, návrat do zaměstnání po mateřské nebo rodičovské dovolené a adaptační proces. Praktická část je zaměřena na zjištění adaptace po ukončení mateřské nebo rodičovské dovolené do pracovního procesu.