Bandáž žaludku - úskalí a efektivita z pohledu nemocných - Churá, Dagmar (2011)
Bakalářská práce pojednává o morbidní obezitě - onemocnění, které bývá nazýváno civilizační chorobou 21. století. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku problému, etiologii a patogenezi jejího vzniku, jejich zdravotních komplikací, o způsobech terapie, kterými lze obezitu léčit. Empirická část práce se zabývá analýzou získaných dat z průzkumného šetření, které bylo zaměřeno na kvalitu života respondentů po operaci - bandáži žaludku.