Vliv povolání zdravotních sester na jejich zdraví - Osičková, Lucie (2011)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, do jaké míry povolání zdravotních sester ovlivňuje jejich zdravotní a psychický stav. Ve své práci jsem se přitom obecně zaměřila na zdravotní sestry na ambulantních i lůžkových pracovištích, pracujících jak v pravidelném, tak směnném provozu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou. Teoretická část se zabývá především definováním pojmu zdraví, náplní a smyslu povolání zdravotní sestry, dopadů a vlivů na zdravotní a psychický stav. V empirické části jsou vyhodnoceny výsledky průzkumu. Data jsem získala formou dotazníkového šetření a výsledky dokumentuji tabulky a grafy.