Problematika kolorektálního karcinomu v primární péči - Hartmanová, Kristina (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kolorektálního karcinomu v primární péči. V teoretické části práce jsou prezentovány poznatky týkající se problematiky epidemiologie, etiologie a symptomů kolorektálního karcinomu. Další kapitoly jsou zaměřeny na problematiku zdraví a jeho ochrany procesem prevence v primární péči. Výzkumná část práce formou dotazníkového šetření zjišťovala názory všeobecných sester na problematiku kolorektálního karcinomu v primární péči. Práce podává přehled znalostí a postupů všeobecných sester pracujících v ordinaci praktického lékaře o preventivních opatření proti vzniku a včasnému záchytu nádorového onemocnění.