Stravovací návyky dětí v sedmých třídách základní školy a jejich vliv na tělesnou váhu - Kozáková, Dita (2011)
Bakalářská práce mapuje stav výživy dětí mezi jedenáctým až třináctým rokem života. Zaměřuje se na možné rozdíly stravovacích návyků mezi dívkami a hochy v sedmých třídách Základní školy Slovanské náměstí 2 v Brně a jejich vliv na tělesnou hmotnost. Teoretická část se zabývá zdravou výživou, rizikem vzniku nadváhy a poruch příjmu potravy. Praktická část šetří formou dotazníků konkrétní stav stravovacích návyků zvolené skupiny dětí, vyhledává možná rizika vzniku nadváhy a podváhy v této věkové skupině a poukazuje na rozdíly ve výživových zvyklostech mezi chlapci a dívkami. Získané výsledky jsou zpracovány a vyhodnoceny do tabulek a grafů.