Intoxikace - informovanost žáků 8. a 9. tříd základních škol se zaměřením na alkohol - Pluhař, Michal (2011)
Bakalářská práce se věnuje problematice informovanosti o intoxikacích se zaměřením na intoxikace alkoholem. Teoretická část se zaměřuje na intoxikace obecně, intoxikace alkoholem a ošetřovatelské péči o osoby intoxikované alkoholem. Praktická část se zaměřuje na zpracování a vyhodnocení vyplněných dotazníků, které byly rozdány skupině dětí navštěvujících 8. a 9. třídu základní školy (ve věku 13 až 15 let). Zaměřuje se na zjištění reálných znalostí na téma intoxikace alkoholem.