Genetické pozadí syndromu Prader-Willi v kontextu práce nutričního terapeuta - Adamová, Klára (2011)
Tato bakalářská práce nejprve podrobněji popisuje etiopatogenezi syndromu Prader- Willi, dále projevy daného syndromu a opomenuta není ani léčba. Velký důraz je kladen na ovlivnění syndromu Prader-Willi výživou. Po narození dítěte z důvodu nedostatečného prospívání, poté jako prevence nárůstu hmotnosti a rozvoje obezity. Samostatná kapitola této práce je tak věnována nutriční intervenci. V praktické části jsou popsány dvě kazuistiky dětí se syndromem Prader-Willi.