Závislost změn sportovní výkonnosti na úrovni pohybových schopností a dovedností žáků 6. až 9. tříd v ledním hokeji - Havel, Jakub, 1970-; Hellebrandt, Vladimír, 1944-; Masarykova univerzita. Fakulta sportovních studií (2011)
Disertační práce je zaměřena na dynamiku změn sportovní výkonnosti v závislosti na úrovni pohybových schopností a hokejových dovedností u žáků 6. až 9. tříd základních škol s rozšířenou výukou tělesné výchovy se zaměřením na lední hokej. S použitím oficiální testové baterie ČSLH jsme provedli testování výzkumného souboru se zaměřením na pohybové schopnosti a hokejové dovednosti. Stanovili jsme kombinaci retrospektivní výzkumné strategie, založené na statistické analýze dat a empirických výzkumech typu ex-post-facto. Cílem bylo prokázat závislost sportovní výkonnosti, prezentované jako umístění mužstva v tabulce soutěže, na úrovni pohybových schopností, hokejových dovedností a vybraných psychosociálních faktorech.
The doctoral diploma thesis is focused on the dynamics of changes in sports efficiency in dependence on the level of motoric abilities and ice hockey skills of players aged 12 to 16 attending basic schools with the higher number of classes with the focus on ice hockey. Using the offcial testing set of ČSLH we carried out the testing of research group with the focus on motoric abilities and ice hockey skills. We stated the combination of retrospective resarch strategies, based on the statistic data analysis and empiric researches of an ex-post-facto type. The aim was to prove the dependence of sports efficiency, presented as a placement of the team in the table of the competition, on the level of motoric abilities, ice hockey and the specific psychosocial factors.
Vedoucí práce: Vladimír Hellebrandt
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií, 2011
Keywords: hokejisté; lední hokej; mládež; motorické schopnosti; sportovní výkony; hockey players; ice hockey; motor abilities; sports performance; youth; disertace; dissertations