Závislost změn sportovní výkonnosti na úrovni pohybových schopností a dovedností žáků 6. až 9. tříd v ledním hokeji - Havel, Jakub, 1970- (2011)
Disertační práce je zaměřena na dynamiku změn sportovní výkonnosti v závislosti na úrovni pohybových schopností a hokejových dovedností u žáků 6. až 9. tříd základních škol s rozšířenou výukou tělesné výchovy se zaměřením na lední hokej. S použitím oficiální testové baterie ČSLH jsme provedli testování výzkumného souboru se zaměřením na pohybové schopnosti a hokejové dovednosti. Stanovili jsme kombinaci retrospektivní výzkumné strategie, založené na statistické analýze dat a empirických výzkumech typu ex-post-facto. Cílem bylo prokázat závislost sportovní výkonnosti, prezentované jako umístění mužstva v tabulce soutěže, na úrovni pohybových schopností, hokejových dovedností a vybraných psychosociálních faktorech.