Tělesné sebepojetí a globální sebehodnocení u obézních pacientů v redukční léčbě - Janyšková, Anna, 1981- (2011)
Naše práce poukazuje na aktuálnost a šíři problematiky obezity a jejích bio-psycho-sociálních souvislostí, která vyžaduje zkoumání v různých oblastech, zejména však odráží potřebu hlouběji porozumět úloze tělesného sebepojetí a globálního sebehodnocení v redukční léčbě. Zkoumali jsme tělesné sebepojetí u obézních pacientů v jeho různých aspektech a zjišťovali, k jakým jeho změnám dochází v průběhu redukční léčby, v souvislosti s redukcí tělesné hmotnosti a také ve vztahu ke globálnímu sebehodnocení. Náš výzkum potvrdil, že tělesné sebepojetí je důležitým klinickým znakem obezity, který by měl být posuzován a který by měl být cílem intervencí.