Neoperační léčba gynekologických karcinomů : sborník prací celostátního sjezdu gynekologů, onkologů, radiologů a pracovníků sekce nukleární mediciny a radiační hygieny, Brno 4. a 5. června 1965 - Staníček, Jaroslav, 1922-1973 (Sborník prací Lékařské fakulty v Brně, 1966)
Maligní gynekologická nádorová onemocnění, speciálně karcinomy, tvoří obsah sborníku, jehož příspěvky soustřeďují pozornost na jejich neoperační léčbu, hlavně na hodnocení antitumorosních účinků cytostatik a aktinoterapie. Zkoumají působení cytostatik na leukocyty, erytrocyty a trombocyty a všímají si chemoterapie zvláště novými československými léky. Probírají léčbu pokročilé rakoviny i zanedbaných případů a recidivujících nádorů a uvádějí různé terapeutické komplikace. Poněvadž předpokladem úspěšné léčby je včasná diagnóza, přihlížejí k diagnostické problematice. Ke konci pojednávají i o problému pracovní neschopnosti po aktinoterapii.