Základy ortopedické chirurgie - Frejka, Bedřich, 1890-1972 (Avicenum, zdravotnické nakladatelství, 1970)
Všeobecný oddíl i speciální části jsou rozšířeny a doplněny o poznatkové a metodické novinky, které se týkají patologické fyziologie kostí a kloubů (je uvedeno i schéma prof. Blechy), rehabilitačních masáží, manipulační léčbya terapie prací, nauky o coxa vara dospívajících, hormonálního léčení a operativních postupů, léčebného procesu u chronického kloubního revmatismu v akutním zánětlivém stadiu, bolestí v zádech, totální plastiky kyčelních kloubůa syndromu arteriae vertebralis. Pasáže o plastikách kyčelního kloubu osteokartilaginózním štěpem nebo čepičkou a o artrodéze byly nově vypracovány.