Sborník fakulty tělesné výchovy a sportu University Karlovy : [Sborník z věd. konf.] k 20. výročí založení [fakulty, poř. ve dnech 1. a 2. listopadu] 1973, Praha - Linc, Rudolf, 1921-2015 (Univerzita Karlova, 1973)
Obsahuje příspěvky našich i zahraničních účastníků konference o některých teoretických otázkách tělesné výchovy. Úvodní referáty hodnotí dvacetileté výsledky vědecké práce FTVS, další se zabývají postavením a úlohou tělesné výchovy v socialistické společnosti, metodickými a didaktickými problémy tělesné výchovy, strukturou tréninkového procesu, současným stavem pohybové a tělovýchovné aktivity dospělých v ČSSR, osobností vrcholového sportovce aj.