MAMA: an R Package for Meta-Analysis of MicroArray - Ihnatová, Ivana (2010)
Meta-analýza, ktorá kombinuje dáta z viacerých štúdií, je dôležitým nástrojom analýzy dát z microarray experimentov. Implementácia metód pre meta-analýzu je často nedostupná alebo poskytuje len niekoľko málo metód bez schopnosti vizualizovať a kombinovať výsledky z rozdielnych metód. Táto práca poskytuje krátky popis a užívateľskú príručku pre nový R-balík MAMA. Balík obsahuje implementácie deviatich metód pre meta-analýzu microarray dát a ďalšie funkcie pre kombináciu výstupov a pre úpravu formátov jednak dátových súborov jednak výstupov metód. Balík je dostupný na CRAN.