Mikrobiologie a epidemiologie pro ošetřovatelky - Málek, Ivan, 1909-1994 (Zdravotnické nakladatelství, 1950)
Příručka je psána nejen pro výcvik zdravot. sester-ošetřovatelek a sociál. pracovnic, ale také pro ostatní zdravot. pracovníky. Přihlíží k potřebám praktickým a proto věnuje větší pozornost na př. desinfekci, sterilisaci a epidemiologii (2. část knihy).