Výživová doporučení pro děti předškolního věku, stravující se část dne v předškolním zařízení - Vinklerová, Viktorie (2010)
Provedenou studií bylo zjišťováno, jak se stravují předškolní děti mimo mateřské školy, tzn. jaké je složení, jaký je charakter této stravy, zda rodiče případně i sledují stravu, která je dětem podávána a snaží se ji vhodně doplňovat, zda je možné rodiče při výběru stravy podávané dětem pozitivně ovlivnit.