Působení vybraných pohybových aktivit na změnu psychosociálního vztahu seniorů - Stará, Gabriela (2011)
Práce se zabývá zkoumáním jedné z oblastí kvality života - životní spokojeností. Výzkum byl prováděn u seniorů, u kterých byla pravidelně stimulována pohybová aktivita. Životní spokojenost byla zkoumána pomocí Dotazníku životní spokojenosti publikovaného Fahrenbergem, et al.(2001). Dále jsme ke sběru dat využili vlastní anketu. Text shrnuje názory účastníků intervenčního pohybového programu pro seniory na jejich vztah k pohybové aktivitě a sportu. Jsou zde rozebírány otázky vykonávané pohybové aktivity v průběhu života, motivace k účasti na intervenčním programu, pocity spojované se cvičením, vztahy ve skupině a aktivity seniorů mimo intervenční program.