Interpretace práva a právní argumentace v soudní praxi - Pukl, Rostislav (2011)
Cílem této práce je nejen prokázat nesporný význam interpretace práva potažmo právní argumentace v soudní praxi, ale především odhalit příčiny nejednotnosti soudního rozhodování. V praktické části je věnována pozornost výhradně ustanovením, která jsou v soudní praxi často odlišně aplikována a jejich rozdílná interpretace významně snižuje nejen víru v právní jistotu, ale i důvěru v soudní systém samotný.