Studium spektroskopických dvojhvězd - Dvořáková, Šárka (2011)
Bakalářská práce studuje možnosti zisku orbitálních parametrů dvojhvězd či vícenásobných hvězdných systémů pomocí metody disentanglingu. Teorie je aplikovaná na reálná spektra systému HD208905 pořízená dvoumetrovým dalekohledem v Ondřejově. Data jsou zpracována v programu KOREL a získané parametry orbit systému jsou porovnané s výsledky práce Pavla Koubského a spol.