Konvexní množiny - Sas, Marek (2011)
Předmětem bakalářské práce jsou konvexní množiny. V první kapitole jsou uvedeny základní pojmy a vlastnosti konvexních množin. Druhá kapitola je věnována kombinatorickým a topologickým vlastnostem konvexních množin a především Hellyově větě. Ve třetí kapitole jsou ukázány některé geometrické aplikace Hellyovy věty v rovině - Jungova a Blaschkeho věta. V poslední, čtvrté kapitole jsou zmíněny základní pojmy z metrických prostorů a lineární algebry, použité v této práci.