Projektové vyučování v matematice - Čechová, Petra (2011)
Cílem této práce je nabídnout ucelený pohled na projektovou metodu jako jednu z možných alternativ výuky matematiky na středních školách a vytvořit návrh projektu v matematice, který by byl uskutečnitelný v reálném školním prostředí. V úvodu práce jsou popsána teoretická východiska projektové metody: její vznik, rozvoj, zásady a charakteristika. Následuje zamyšlení nad přednostmi a nedostatky projektové metody, nad jejím využitím v současném českém školství a ve středoškolské matematice. Dále je uveden příklad zajímavého projektu Finanční matematika v praxi a závěrečnou část práce tvoří návrh projektu Do nekonečna.