Interaktivní geometrie pro střední školy - Tesařová, Tereza, 1989- (2011)
Tato práce se zabývá konstrukčními úlohami trojúhelníků, které jsou řešeny pomocí množin bodů dané vlastnosti. Text je rozdělen na dvě kapitoly. První kapitola je věnována základním vlastnostem trojúhelníku, druhá pak konkrétním příkladům. V tištěné verzi této práce je jen několik řešených příkladů, zbývající jsou na přiloženém CD. Příklady jsou zpracovány v programu GeoGebra, který umožňuje interaktivní vizualizaci. Vypracované příklady mohou být pomůckou pro učitele středních škol při výuce této látky, proto jsou příklady také k dispozici elektronicky v IS MU.